måndag 12 mars 2012

Frågor till er! Om tv-vanor hos barn.

Om alla ni som har barn, gärna 2 eller fler, skulle vilja svara på dessa frågor:
Hur ofta får era barn se på film/tv?
Varje dag? Bara på helgerna? Hur länge?
När använder ni tv:n, alltså, tittar ni tillsammans med barnen eller är det mer "Ja, ni kan få se på film medan jag lagar mat" ?
Tacksam för era berättelser och synpunkter!!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Som du kanske vet, så fick inte Ella titta på tv innan hon var 2 år.
Men nu tittar hon en liten stund på morgonen, kanske 30 min och sedan brukar det bli en liten stund på eftermiddagen efter dagis, då hon är otroligt trött och behöver vila lite.
Hennes lillebror han tittar väl till på tv:n lite i bland men är inte intresserad, så det där med att vänta till 2 år med honom oxå har redan gått i stöpet ;-)
Det enda hon tittar på är bollibompa eller någon astridlindgren film, då vi endast har barnkanalen;-)

Caroline sa...

Här är det igång en film nästan hela tiden när barnen är hemma. Enda gången som vi stänger av är när vi ska äta. De sitter dock inte och glor på tv:n hela tiden utan går iväg långa stunder och leker i lekrummet. Rätt ofta sitter någon av oss vuxna i soffan och håller barnen sällskap samtidigt som vi slösurfar eller så. Ibland sitter vi allihopa där och myser tillsammans. Oftast på fredagar. Med godis. =)

Anna sa...

Barnen kollar Bolibompa på morgonen, brukar bli ca 30 min.. När vi kommer hem efter jobbet så brukar de bli en timme kanske, ibland är de film & ibland är det tv.
På helgerna brukar de bli mer tv tittande, är vädret dåligt så blir de en del filmer..