måndag 26 mars 2012

Ansiktsförlamning. Perifer facialispares.

Japp, det är det min Noelle har, men ingen vet varför hon har fått det. Det började i onsdags eftermiddag med att hon kliade sig i höger öga. Grus från sandlådan tänkte jag.
Senare upptäckte vi att munnen hängde och inte följde med ansiktets rörelser, och att ögat inte blinkade. Ringde 1177 och fick en tid på jourcentralen på Södra Torget på kvällen.
Borrelia. Inget känt fästingbett. Nähä. Blev skickade till barnmottagningen på torsdagen där det inte gjordes något annat än att kolla i öronen, munnen, väga och ta tempen. 2 timmar tog det och vi fick med oss recept på ögondroppar som inte ens var receptbelagda... som fanns i den vanliga hyllan!
Remiss till Barndagvården för att ta ett prov på ryggmärgsvätskan (lumbalpunktion) på fredagen eftersom den typen av prov kräver förberedelser i form av bedövningar, medicinering och så vidare... Fått svar nu att det inte är Borrelia. Men vad är det då? En nerv från hjärnan som går i kinden. Ja, men vad är det med den, och vad gör man åt det? Är hjärnan okej? Kan de röntga den? Virus? Allergi? Pandemrixvaccinet? Frågorna är många och en sak är säker; vi SKA ha svar på vad detta är, det kan ju sitta i i månader!

Ett snett leende. På barnmottagningen, torsdagen.


Efter provtagning, fredag.







Lördag. Lånar pappas solglasögon för att det är jobbigt i solen.

4 kommentarer:

Monia - mamma till Tuvalie sa...

nämen lillskruttan. Hoppas ni får svar och att hon blir bättre!

Caroline sa...

Ni har många som tänker på er, så även jag. Varje dag tänker jag på och hoppas att ni får den hjälp ni behöver!

Kämpa på!

Anonym sa...

Hoppas att din dotter har blivit bättre,känner igen allt det där med ljuskänsliga ögon och värk.Jag fick en ansiktsförlamning 2006 och hade då inte hört om någon annan med detta. I tre månader så var nerven helt död men sedan kvicknade den till vart efter,fortfarande så är jag inte helt återställd utan har en liten rest som bara jag ser.De flesta blir helt återställda och oftast beror det på virus.Träffade en kille i December som hade blivit sju och han klarade sig på två veckor.Hoppas att din dotter har blivit lite bättre.

Anonym sa...

Hej!
jag vet precis hur det känns, min son fick facialispares i april 2011, då var han 5 år. Med alla dessa prover: magnet röntgen, blod ,ryggmär prover dem hittar ingeting. Fortfarande ögon rinner lite snett i vä sidan.
ska vänta på en remiss så dem kan försöka spola ögon kanalerna.
Hoppas att det kommer att blir bra för oss som har såna jobbiga situationer.
Du kan gärna mailla mig om du känner dig före för tips o råd: diallonana@hotmail.com